top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat doet Dance for Peace?

Het fonds is er in eerste instantie op gericht om Ahmad Joudeh te helpen. Mocht er in de toekomst meer geld beschikbaar komen, zal dat worden gebruikt om andere jonge mensen in Syrië te steunen.

 

Waarom heeft het Dance for Peace fonds specifiek Ahmad naar Nederland gehaald?

Zijn verhaal is schrijnend en bijzonder. Hij is een danser die positief blijft, ook onder de moeilijkste omstandigheden. Met zijn instelling inspireert hij anderen.
Wij ondersteunen hem tijdelijk om hem de gelegenheid te bieden zich verder te ontwikkelen als danser en als choreograaf.

 

Hoe bekostigt Ahmad zijn verblijf en studie?

Het Dance for Peace Fonds betaalt zijn studiekosten en zijn dagelijkse onkosten.

 

Hoe is Het Nationale Ballet betrokken?

Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet, besloot na het zien van de documentaire iets te willen doen om Ahmad naar Nederland te halen. Ahmad mag incidenteel balletlessen volgen bij Het Nationale Ballet en Ted Brandsen heeft hem een kleine rol aangeboden in de productie Coppelia om meer podiumervaring op te doen.

 

Wordt er subsidiegeld van Het Nationale Ballet gebruikt om Ahmad te ondersteunen?

Nee er wordt geen subsidiegeld gebruikt.

Waar wordt het geld van het Dance for Peace fonds voor gebruikt?

Voor de studiekosten van Ahmad: inschrijving bij de Nationale Balletacademie (Hogeschool van Amsterdam) en voor wat leefgeld.

 

Is Ahmad een vluchteling?

Ahmad is geen vluchteling, hij is student aan de Nationale Balletacademie. Dance for Peace helpt graag een danser die in zulke onmenselijke omstandigheden verkeert. De danswereld hier heeft hem momenteel het meeste te bieden. Ahmad is een danser met een enorm danshart. Een ongelofelijk positief mens, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden bleef hij in Damascus kinderen lesgeven.

 

Wat gebeurt er met de kinderen die hij in Syrië dansles gaf?

Een andere leraar heeft de lessen van Ahmad overgenomen. De kinderen in Damascus krijgen dus gelukkig nog steeds dansles!

Welke lessen volgt Ahmad op de Nationale Balletacademie?

Ahmad krijgt een aangepast lesprogramma aangeboden. Hij krijgt niet alleen dansles maar ook les in choreografie.

 

Hoe lang kan Ahmad in Nederland blijven?

Hij heeft een verblijfsvergunning voor vier jaar. Hij volgt hier een vierjarige opleiding en het Dance for Peace fonds steunthem daarin. Het fonds helpt hem op dit moment om verder te komen in de danswereld zodat hij zich kan ontwikkelen met het oog op een betere toekomst, mogelijk in Syrië.

Heeft Ahmad familie? En waar zijn is zijn familie nu?

Zijn moeder, broer en zus wonen nog steeds in Damascus, zijn vader woont in Duitsland.

 

Hoe kan ik Ahmad helpen?

Om hem financieel te steunen is het Dance for Peace Fonds opgezet. Het rekeningnummer is NL03ABNA 0427590280 t.n.v. Dance for Peace.

Kan ik mij gift aftrekken van mijn inkomstenbelasting?
Dat kan als u er een periodieke gift van maakt. Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Lees hier verder.

Hoe kan ik Ahmad een bericht sturen?

Berichten voor Ahmad of Dance for Peace kunnen verstuurd worden door middel van het contactformulier onderaan deze pagina.

Ik ben journalist en wil Ahmad interviewen.
Alle publiciteitsaanvragen voor Ahmad kunnen worden gestuurd naar press@operaballet.nl De persafdeling van Het Nationale Ballet neemt vervolgens contact met u op.

Voor meer info kijk op www.ahmadjoudeh.com

bottom of page